Beschikbaarheid: | Niet op voorraad |
*De huiswijn van " El Bulli" In 1998 werd El Bulli het eerste restaurant dat al zijn recepten deelde en in 2002 werd het gekroond tot nummer 1 in de inaugurele lijst van 's werelds 50 beste restaurants.
Kleur: Diep robijnrood met paarse reflecties, wat de intensiteit en frisheid van de wijn benadrukt.
Neus: Complex en krachtig met aroma’s van bosbessen, griottes (zure kersen) en bramen, met een kruidige toets van zwarte peper, nootmuskaat en subtiele houttonen. Er zijn ook hints van karamel, wat een warme en uitnodigende neus creëert.
Mond: Vol en sappig, met een toegankelijke structuur en compacte smaken van rijpe bramen, frambozen, en tonen van karamel en specerijen. De afdronk is fris en soepel, met een lichte peperige kruidigheid en rijpe tannines die lang aanhouden.
In de Keuken: Perfect bij stevige Spaanse kazen, lamstoofschotels, en geroosterd of gegrild vlees zoals bbq-gerechten. Ook een heerlijke aanvulling bij vleesgerechten met een rijke saus.
Herkomst: Calatayud, Spanje
Druif:
Gerijpt:
In de fles:
Schenken:
Alcohol:
Wanneer Norrel Robertson - een Schot - het programma van “Master of Wine“ beëindigde, besliste hij samen met zijn echtgenote zijn huis te verkopen en het geld te investeren in dit kleine domein, vlak bij Madrid. Norrel was namelijk verliefd geworden op dit prachtige domein waar voornamelijk zeer oude Grenache-stokken geplant staan.