El Aromo Viognier Varietal 2017

Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

El Aromo Viognier Varietal 2017

De gebruikte druiven zijn 100% Viognier gegroeid in onze eigen wijngaarden gelegen in de Maule Valley. De oogst vindt plaats in de tweede week van maart tijdens de vroege ochtend of late avond uren om de druiven bij een lage temperatuur te houden, waardoor het behoud van de versheid en frisse zuren of onze Viognier.

 

De wijnstokken 

Deze Viognierwijnstokken staan op een alluviale, vulkanische ondergrond

 

De Oogst

Deze met de hand geplukte druiven worden rond de derde week van maart geplukt en gebeurt laat in de avond of vroeg in de ochtend om de frisheid van de druif te kunnen garanderen.

 

Het wijn maken

De manueel geplukte druiven worden binnen de 4 tot 6 uur geperst, de fermentatie is op een temperatuur van 14 tot 16 graden deze vind plaats in inox ketels. Na 21 tot 26 dagen word de wijn geklarifieerd met bentontine om dan nog eens op -4 graden om 5 dagen tot rust te komen.

 

De Degustatie

Deze wijn heeft een groenachtige tot lichtgele kleur, met diepe aromas die doen denken aan oranjebloesems, tropische noten en rijpe abrikozen.

De smaak is fris en nerveus met een goede zuurtegraad. Een persistent minerale afwerking.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen