Capçanes Peraj Ha'abib Flor de Primavera

Beschikbaarheid: Op voorraad (12)

Capçanes Peraj Ha'abib

Proeverij:

Kleur: Diep robijnrood, intens en uitnodigend.

Neus: Rijke aromatische complexiteit met lagen bosvruchten zoals zwarte bessen en bramen. Daarnaast tonen van cacao en subtiele kruidige en balsamico-nuances die de wijn extra diepte geven.

Mond: Vol en royaal van smaak met rijpe fruitsmaken, een evenwichtige structuur en zijdezachte, maar stevige tannines. De body is rond en geconcentreerd, met een uitstekende balans tussen de fruitige, kruidige en aardse tonen. De lange afdronk laat een verfijnde indruk achter met vleugjes cacao en kruiden.

In de Keuken: Ideaal bij stevige gerechten zoals rood vlees, eend, lamsvlees, en rundvlees, maar ook perfect bij geroosterd vlees, stoofschotels, en grillgerechten. Vegetarische opties zoals groentelasagne en moussaka passen ook mooi. Uitstekende wijnkeuze bij koosjere gerechten, door de Kosjere certificering.

Herkomst: Spanje, gemaakt in Capçanes (Montsant) onder supervisie van de rabbijn van de Haba Joodse Gemeenschap van Barcelona. Kosher gecertificeerd, niet gepasteuriseerd en geschikt voor Pesach.

Druif:

  • Cabernet Sauvignon
  • Carignan (Carinyena)
  • Garnacha 

Gerijpt:

  • 12 maanden op koosjer-gecertificeerde Franse eikenhouten vaten (medium en lichte toast), gevolgd door rijping in roestvrijstalen tanks voor verdere ontwikkeling.

In de fles:

  • Te drinken vanaf nu, maar met bewaarpotentieel van meerdere jaren; zal zich blijven ontwikkelen met flesrijping.

Schenken:

  • 16-18°C 

Alcohol:

  • 15%

Kosjer

Gevinifieerd onder strikt toezicht van de rabbijn van de Haba Joodse Gemeenschap van Barcelona. Kosjer gecertificeerd: Lo Mevushal (niet gepasteuriseerd) en Le Pessaj.

Wijn vertegenwoordigt meer dan enige andere drank of voedsel de heiligheid en individualiteit van de Joodse gemeenschap. Het wordt gebruikt voor de heiliging van de sabbat en op andere joodse feestdagen, en werd gemaakt in de plengoffer in Beth ha-Miqdaix (heilige tempel).

Wijn was en is aanwezig in veel erediensten en culten. Zijn positie en bijzondere status in de Hebreeuwse wet vereisen een specifieke behandeling en uitwerking, met strikte beperkingen, zelfs wanneer wijn buiten de heiliging van de sabbat of andere vieringen wordt gebruikt.

De productie en behandeling van kassawijn mag uitsluitend door Joodse mensen worden gedaan. De wijn en alle producten die wijn of druivensap bevatten, moeten tijdens het productie- en bottelingsproces in Joodse handen blijven. En alleen een Joods persoon kan de fles openen.

Het uitgebreide wijnproductieprotocol voor kassamedewerkers, dat is gebaseerd op de Mozaïsche wet, vereist dat aan de volgende vereisten wordt voldaan:
• De wijngistingstanks en al het gebruikte materiaal moeten een kassaproces  doorlopen en onafhankelijk worden gebruikt door de kassamedewerker.
• Alle grondstoffen die bij het maken van wijn worden gebruikt, moeten vooraf gecertificeerd zijn door de Joodse wet (dwz een kassiercertificaat hebben).
• Het proces begint met het driemaal vullen van de tanks met water, met tussenpozen van 24 uur.
• Wanneer de druiven bij de wijnmakerij aankomen en in de hopper worden gegoten, worden de handen van een bekwame rabbijn of persoon de handen van de wijnmaker om al hun aanwijzingen op te volgen. De uiteindelijk gemaakte wijn kan worden goedgekeurd als kassawijn.

Onze wijn wordt gemaakt volgens de Joodse wet en staat onder toezicht van het prestigieuze Rabbinaat van de United States Orthodox Union en de Kashrut Federation of London, in nauwe samenwerking met de lokale rabbijnen van Jabad Lubavitch in Barcelona. 

Algemene vereisten

  • Minimumleeftijd van de wijngaarden: 4 jaar.
  • Geen organische mest
  • Strikte hygiëne- en reinigingsvoorwaarden.
  • Geen toegevoegde bacteriën, geen gisten of enzymen zijn toegestaan.
  • Gelatine en caseïne zijn verboden ter verduidelijking.
  • Bentoniet met witte dop en ei zijn toegestaan, maar moeten worden geopend en gecontroleerd door de rabbijn.
  • Alleen nieuwe flessen kunnen worden gebruikt.
  • Het zevende jaar (sabbatjaar) wordt niet geoogst, zodat de aarde kan regenereren.
  • 1% van de winst uit wijn gaat naar goede doelen.
  • Alleen joden die de sabbat liefhebben en volgelingen van de wet mogen vinifiëren en daarom kunnen alleen zij fysiek en visueel in contact komen met de wijn.

VINIFICATIE

Vinificatie onder strikt toezicht van de rabbijn van de joodse gemeenschap Habat van Barcelona.
Dit is een  zeer gecertificeerde koosjere wijn  : Lo mevuixal (niet gepasteuriseerd) en Le Pessaj (geschikt voor Joods Pasen).
Gecontroleerde fermentatietemperatuur (24-28 ° C)
Maceratie: 28 dagen; de drie rassen worden samen gevinifieerd.
Malolactische gisting begint in een tank en eindigt in een vat.
Soepele filtering

VEROUDERING

12 maanden in  nieuwe 1 jaar oude koosjere Franse vaten  (228 l)
Medium en licht geroosterd
Later gerijpt in tank gedurende 3 maanden alvorens te bottelen

VINYES

Leeftijd van de wijnstokken: 50-70 jaar oude Grenache, op een hoogte van 500 m
Bodem: klei en graniet, in terrassen

OOGST

Handmatig
september betekent
750 tot 1000 gr per wijnstok
25-35 hl / ha

0 sterren op basis van 0 beoordelingen