Beschikbaarheid: | Op voorraad (8) |
Bodegas Escorihuela werd in 1884 opgericht door ‘Don Miguel’. Deze landbouwers-zoon arriveerde in 1880 op 19 jarige leeftijd in Argentinië als Spaans immigrant en werkte eerst 2 jaar in een kruidenierszaak in Buenos Aires alvorens naar Mendoza te verhuizen en daar even later zijn eerste stukjes wijngaard aan te kopen. Vandaag de dag hebben ze 230 hectare eigen wijngaarden en contracten met 140 lokale wijnbouwers om druiven aan te kopen. Ze werken met de beste middelen om kwaliteit te produceren en winnen dan ook regelmatig allerlei prijzen en médailles.
Deze handgeplukte Malbec verbleef 8 maanden op voor de helft Franse en de andere helft Amerikaanse eiken vaten. Het is een diepgekleurde, zeer geconcentreerde wijn met zachte tannines, een aangename ronde soepelheid en een mooie afdronk met wat hout en veel rood en zwart fruit.
U drinkt hem best tussen zijn eerste en vijfde jaar bij gestoofd of gebraden lamsvlees, steak van de grill met pepersaus, rundvlees, spare ribs, confijts van eend en gans, zacht smakende wildgerechten of harde kazen. Schenken op 16 à 17 graden, niet te warm dus.
Een heel mooie prijs/kwaliteitsverhouding.
Land: | -Argentinië |
Streek: | -Mendoza |
Wijngaard: | 80% Agrelo, 20% Finca el Cepillo. |
Type druif: | -Malbec |
Oogst: | - |
Rijping: | 60% van de snede brengt 8 maanden door in contact met Frans en Amerikaans eiken. |
Kleur: | -Dieprood |
Geur: | Aangename typischheid die gebruik maakt van fruitaroma's zoals bramen, bosbessen, viooltjes en pruimen. Jam van zwart fruit, kruiden en geroosterde hints bijgedragen door rijping in vaten. |
Smaak: | Malbec met een lekker smaakpalet en goed sap. Het biedt een goede complexiteit in de mond met fruitige smaken in de eerste lijn, maar ook pittig en balsamico. Goede balans tussen alcohol en frisheid met zoete en vriendelijke tannines. Lange afdronk met ee |
Serveertemperatuur: | -16à17° |
Alcoholpercentage: | 13,8% |
Serveertip: | -gestoofd of gebraden lamsvlees, steak van de grill met pepersaus, rundvlees, spare ribs, confijts van eend en gans, zacht smakende wildgerechten of harde kazen |