Bassus Dulce Pinot Noir Hispano+Suizas

€33,70
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Bassus Dulce Pinot Noir Hispano+ Suizas

Natuurlijke zoete roséwijn

Proeverij:

Kleur: Bleek roségoud, helder en verfijnd.

Neus: Zeer hoge aromatische intensiteit met uitgesproken tonen van rijp tropisch fruit, zoals ananas, en een achtergrond van rood fruit, met name aardbeien en melkachtige hints van aardbeienroom.

Mond: Een verrassende, impactvolle zoete sensatie met veel rijp fruit, waarbij de smaken van aardbei en snoepjes helder naar voren komen. De wijn biedt een goed uitgebalanceerde zuurgraad die de zoetheid ondersteunt en een levendige frisheid in de mond brengt.

In de Keuken: Uitstekend bij fruitdesserts en gebak met noten, chocolade, en rijke vullingen zoals banketbakkersroom. Ook perfect te combineren met foie gras en patés vanwege zijn zoete en fruitige karakter.

Herkomst: Utiel-Requena, Valencia, Spanje.

Druif:

  • 100% Pinot Noir.

Gerijpt:

  • Minimale filtratie om de zuivere smaak en aroma's te behouden.

In de fles:

  • Licht neerslag kan voorkomen; dit is een natuurlijk verschijnsel en toont de ambachtelijke productie.

Schenken:

  • 2°C

Alcohol:

  • 15%

We selecteren de beste druiven uit rassen met een lage productie uit onze eigen oude Pinot Noir-wijngaarden. We overrijpen de druiven in de wijngaard tot we ruim 18ºCé bereiken. De druiven worden geoogst in speciale dozen van 15 kg per stuk.

De druiven worden alleen in de ochtend geoogst om de druiven op een goede temperatuur te houden totdat ze bij de wijnmakerij aankomen. Eenmaal in de wijnmakerij worden de dozen vol druiven in een koude ruimte geplaatst, waarbij de druiven op -10ºC worden gehouden. We halen de druiven uit de kamer en persen direct bij -10ºC om de most te kunnen concentreren tot meer dan 23ºCé.

We fermenteren de geconcentreerde most bij een temperatuur van 16ºC gedurende meer dan 40 dagen totdat we een fermentatiestop bereiken door de temperatuur te verlagen tot -2ºC, waardoor een alcohol van 12,5º-13º en meer dan 100 g/l natuurlijke restsuiker wordt verkregen. Zodra de gisting is voltooid, wordt de wijn op de droesem bewaard tot de laatste filtratie

0 sterren op basis van 0 beoordelingen